2012. október 29., hétfő

az első hó...

amikor megláttam az első hatalmas hópelyheket, az első gondolatom az volt, hogy mekkora mázli, hogy tegnap este behozták a fiúk (mármint A. és Tesóm) a nagy agávét, na meg bekerültek a kicsik, meg a fűszernövények, a kis leanderek, és a kis citromfa is. a nagy leanderek -5 fokig bírják, nem árt nekik a hó, ahogy az ablakban már téliesítésre váró (erőteljesen visszavágott) muskátlik is, sőt jobb is nekik kint mint bent alapon szerintem még akár 2 hetet is kihúznak ott (így csökken az atkásodás/tetvesedés veszélye!). 

a második-harmadik gondolatomat a gyerekek indították el, ébredésük utáni felkiáltásokkal.
1. jajj de jó! esik a hó! lehet szánkóval oviba menni! (haha :D)
2. de Anya! most akkor elmaradt az ősz?? (úgy tűnik, ja.)
3. Anya, hol a kesztyűm?? (?????)

szóval kesztyű, csizma, overál, sál és ehhez hasonlók keresésébe kezdek ma, azt hiszem. mindenekelőtt készítek egy jón nagy bögre citromfű teát... 

4 megjegyzés:

  1. Hát, engem nem tud lelkesíteni az első hó. A hatalmas fikuszom én is csak most hoztam be, a leander meg annyira satnya, hogy fagyhalálra ítéltetett, azaz ki akartuk dobni, de mivel ahhoz fel kell vagdosni, hogy beférjen a kukába, ehhez még lusta voltam, így most merő lustaságból egyszerűen kint marad az erkélyen. Tavaly télen tiszta atka volt, azóta satnya maradt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na hát engem sem lelkesít, bár imádom a havat, de bakker, nem októberben...

      a leandert pedig vágd vissza szinte tövig (csak egy 20 centis botot hagyj meg), jövőre meghálálja! nekem tavasszal nyeltek be valami randa kórságot, brutálisan visszavágtam őket, és most szebbek mint valaha. igaz, hogy csak szeptemberre hozott virágot és csak az egyik, de jövőre gyönyörűek lesznek.

      Törlés
    2. Ezt csináltam pont tavaly. Levágtam tövig, behoztam és télen jöttek ilyen nagyon vékony életképtelen kukac ágak, azok tele voltak atkával és egész nyár során semmit sem fejlődött, iszonyat ronda. Már nincs hozzá türelmem.

      Törlés
  2. szerintem úgysem fogod kibírni. :)))
    ha legalábbis magamból indulok ki: az után a tél után hogy az összes hatalmas (2-3 méteres, több éves) leanderem tönkrement, én pedig szó szerint megsirattam őket, bennem volt, hogy én többé nem csinálom végig mégegyszer, az tuti. aztán tessék, élen a kétméteres leanderfámmal ismét hódolok a szenvedélynek. az nem lehet, hogy évente csak 2-3 hétig láthassak virágzó leandereket!

    VálaszTörlés