2012. október 30., kedd

kincsesláda

a nagytakarítás az a műfaj, aminek baromi nehezen tudok nekiállni. ilyenkor (persze csak amíg tart a rákészülés és a hadművelet) jobb szeretnék abszolút minimál stílusú lakásban lakni, ahol csupa letisztult forma vár minden helyiségben, sehol egy személyes dísztárgy, sőt személytelen is csak alig. ehhez képest itt egy rakás csetresz, váza, mécses és mécsestartó, bizsu, üveg, befőttes üvegekben homok, kavics, csiga, kagyló (ez utóbbiak üvegen kívül is), könyv, modellautó, tökömtudja... vaaaaaah! mondjuk nemcsak portalanítani hosszadalmas feladat, hanem ábrándozom is közben természetesen, főleg ilyen szép, napsütéses időben. 

óhatatlan, hogy ilyenkor kincsekre is akadjak: pakolászás közben mindig kerül a kezembe valami rég elfeledett, mostanra viszont kincset érő apróság, amiből ezt vagy azt lehetne csinálni, vagy valamire emlékeztet, vagy valaki hogy örül majd neki dolog, és persze mindig akad egy rakás olyan dolog is, ami dobozt érdemel: például a karkötőim vagy fülbevalóim, amik eddig mint a szoba dísze (na kinek hogy :D) lógtak egy talpas üvegtál szélén (így készülődve, rohangálva az előszoba és a fürdőszoba között épp le tudtam akasztani a megfelelőt :D), de "fogja a fene portalanítani állandóan" alapon, na meg annyi van már hogy ez inkább káosz mint dísz elvtől vezérelve inkább dobozba zárom őket.

mindig is tetszettek a dobozok, a kis teás doboztól kezdve a fém sütis dobozokon át minden, olyan kincsesláda-feelingje van mindegyiknek. ránézel, és tudod hogy valami érdekes-izgalmas, talán kicsit titkos dolog lapul benne, és ösztönösen kinyitja az ember, és meglepődik a tartalmán. most például azt találtam ki, hogy a sokfakkos teafiltertartó dobozba fogom tenni a nyakláncokat (vagy a fülbevalókat, még gondolkozom), így nem akadnak össze, és szép rendben is lesznek. azt mondjuk még nem tudom, hogy hová fogom tenni a dobozt, hogy a szokásos rohanós készülődés közben, kutyafuttában rá is találjak, és magamra is aggathassam a megfelelő darabot belőle... 

amúgy pedig nagy vágyam, hogy egyszer majd legyen egy igazi, fából készült tulipános ládám, na meg egy hajós is, bár hogy hová tennénk és mit tartanánk benne, még nem tudom, de jó lenne ha lenne. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése