2013. július 4., csütörtök

Futóklub? Hogy miii?

Gondolkodtam, hogy múltkor, amikor lábfájásom miatt némi motivációt veszítve keresgéltem a neten helyi futókat (blogot, útvonalat, klubot, bármit), és nem találtam semmit, hogy itt a környéken biztos nincsenek is lelkes futók. Pedig jó lenne egymáshoz csapódni, akár közösen futni néha vagy edzés szinten, vagy csapatban indulni 1-1 versenyen, vagy csak egymást segíteni tanáccsal, húzni ha valakinek nincs kedve, de úgy gondoltam hogy ááá, kizárt, ha Komáromban, Esztergomban, a III:. kerületben vannak ilyenek, nálunk nincsenek, annak biztosan oka van. Aztán a múltkori helyi újságban volt egy hír, ami szerint a sportpályán (meg)csinálták a világítást, a futók örülhetnek, hogy sötétedés után is lehet róni a köröket. Kétszer is elolvastam, és ez volt odaírva. Futók? Itt? Tehát léteznek???

Újabb keresgélés, érdeklődés ismerősöktől, továbbra sem tud senki semmit. Bár van egy szomszéd faluban élő anyuka, akiről tudom hogy fut, ráadásul itt a mi kis városunkban (vicc, hogy ugyanazon az útvonalon ahol én, mégsem sikerült még összefutni), de egyszerűen nincs előrelépés. 

Tegnapelőtt reggel azonban úgy ébredtem, hogy megfogalmazódott bennem valami... Kisvárosunki Anyukák Futóklubja. Gondolkoztam azon úgy 1 napig, hogy normális vagyok-e, és hogy van-e ennek értelme, meg hát kis csíra vagyok én ahhoz, hogy ilyet szervezzek... de tegnap reggel végül belevágtam, megcsináltam, kiposztoltam a megfelelő helyre, és lám: a mai jeles napra 15 tagja lett a klubnak, mindenki anyuka, és mindenki fut 5-15 kilométereket hetente többször! Van aki túl van már néhány félmaratonon, van aki rekreációs sportoktató, van aki komoly atlétikai múlttal rendelkezik, tehát egyértelmű, hogy nem én leszek itt a főokos, de nagyon-nagyon jó érzés, hogy mindenki ilyen lelkes, és hogy örülnek a kezdeményezésnek. 

És a legfrissebb hír: vasárnapra már le is van szervezve egy hosszú futás terepen egy klubtárssal, na ehhez mit szóltok?? :)))

5 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyi vagy, tök jól tetted. :)
    Én már a sütős (és futós) bejegyzéseid kapcsán elgondolkodtam, amikor említetted, hogy nekem eszembe sem jutott ilyen tevékenységeimhez klubokat keresni, pedig milyen jó. Ez meg főleg. :)
    Egyébként az miért fontos szempont, hogy anyuka legyen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. van egy ...-i anyukák klubja a fb-on, elég pörgős témákkal, gyerekekről, programokról, adok-veszek, stb. ott dobtam fel a témát igazából, és a szomszéd falu béli lány is anyuka, meg én is, ez volt az alapötlet. meg mondom: így ébredtem, hogy anyukák. aztán ha beindul, lehet verseny az anyukák és a nemanyukák vagy apukák, stb között. :D

      Törlés
  2. Úristen, teljesen megszállott lettél ;-) Gratula! :-)

    VálaszTörlés
  3. Ide is írtam tegnap, de az nem jelent meg :-(
    Ügyes vagy és kitartó...azaz nem semmi :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na elővadásztam az előző kommented is. :))
      köszönöm :)

      Törlés