2012. december 18., kedd

gondolatok a házasságról

nem az én gondolataim, de határozottan egyetértek velük. lehet, hogy majd írok róla én is (ha feszegetek egy megosztó témát, mindig nő a látogatottság, hihi :D)

szóval lássuk, hogy látja Mamagésa: KLIKK!

3 megjegyzés:

  1. Szerintem a határ nem a van papír vagy nincs papír között van, hanem ott hogy a két ember az odaföntiek előtt is kijelentette-e azt, hogy ők örökké együtt. Onnantól van férje vagy felesége az embernek, akivel felvállalták egymást jóban, rosszban, míg a halál el nem választ. Addig az embernek a másik csak a kedvese, barátja, barátnője, pasija, nője, azaz aki épp most a párja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "odaföntiek"? én nem kötném "helyhez" (hithez, vallási felekezethez), a lényeg hogy tudatos-e illetve van-e mögöttes tartalom. amikor az ember átérzi, hogy súlya van annak hogy férj/feleség titulust kapott, nem pedig pasim-csajom szereposztásban tengeti a napjait. van olyan ismerősöm, aki bár házas, állítja hogy semmi nem változott, és hogy ez csak egy papír (akkor meg minek?), én magam pedig házas vagyok, bár csak polgári esküvőnk volt (egyikőnk sem vallásos), mégis hiszek a házasság "szentségében". na de ez egy hosszabb bejegyzést érdemel...

      Törlés
  2. Van, akinek az élettársi kapcsolat is "szent", másoknak pedig a házasságlevél megléte sem jelent semmit......

    VálaszTörlés