2012. december 3., hétfő

kilenc-húsz

hét hónap alatt ennyit sikerült összeszednie. kilenc kiló húsz dekányi hurkát. meg hetvenegy centit. hát csoda, hogy ő az egyetlen gyermekünk, aki nem állt fel hét hónapos korára? :D 

ha olyan lennék, mondhatnám neki azt, amit a My fair ladyben Eliza a lóversenyen, hogy "emeld mán fel azt a löttyedt seggedet", na de ilyet azért mégsem, de azért bevallom, türelmetlen vagyok kissé. na nem lóverseny ez, tudom, de azért mégis. tulajdonképpen már átkúszik Tolnából Baranyába (értsd a nappali egyik végéből a másikba), szépen alkartámasszal, ahogy a katonák, meg van valami ülés-féleség, bár féloldalas, és támaszkodik, de végül is ülni próbál, meg ha a babakocsi háttámláját félig megdöntöm, hasizomból fel is húzza magát, és képes tartani is egész az oviig, ami húsz perc séta. nem tudom, hogy tudnám-e feszíteni a hasizmom (???) húsz percen át, szóval amikor a hurkáit elnézegetve arra a gondolatra jutok, hogy ez a lány tiszta anyja, akkor azért bennem van az is, hogy talán mégsem.

miről is szokás írni még hófordulókor? ja, persze, a kaja - szoros összefüggésben a hurkákkal, szóval igen, sejthető hogy elég jó étvágya van, tulajdonképpen bármit megeszik, amit adok neki, bármilyen összetevőből legyen, és bármilyen halmazállapotú, jöhet. ha kanalat lát, tombol, még akkor is, ha az üres kávéscsészémben látja (vagy talán pont azért??), de azért óvatoskodunk. cicizés van reggel, délben és este, meg mindeközött, éjjel már szerencsére nem, és nappal 2-szer, néha 3-szor eszik teljes adag (duplájának is beillő) kaját, az egyik gyümölcs, a másik főzelék, általában. ma azért kapott a rákóczi túrós túrójából is, de tényleg csak egy keveset, mert hát a fokozatosság elvét azért megpróbáljuk szem előtt tartani (na jó, bevallom, irigy voltam! :D). 

alvás... na hát a legkevésbé jó alvó gyermekről van szó. lehet, hogy nem mozogja ki magát eléggé, nem tudom  a napirend, mint tudjuk, egy állandóan változó dolog, az elmúlt hét elején is más volt, meg a végén is. szóval most az van, hogy este fél8-kor neki szunya, és kb 4-ig alszik, majd pedig 7-ig. az előző ciklus jobban tetszett, mert este 9-körül evett utoljára, ennek megfelelően reggel fél6-6-ig aludt, de hát úgy látszik ez nem kívánság műsor. most nappal nem alszik olyan nagyokat mint korábban, de azt hiszem kezdünk beállni arra, hogy 1 alvás délelőtt (1,5 óra kb), és 1 alvás délután (szintén ennyi), de már nagyon kínlódik a fogai miatt, merthogy még mindig 2 van kint (egészen pontosan 3 hónapja ennyi van neki), és 4 van növésben, olyan duzzadt ínnyel alul és felül is hogy borzalom, gondolom ha ezek kijönnek, akkor majd jönnek az újak, helyreáll a béke.

egyébként pedig azt hiszem, hogy Milánnal vannak olyan egy hullámhosszon, úgy szeretgetik egymást, és úgy néznek egymásra, annyira huncutul, mint a szerelmesek, és van valami plusz rezgés köztünk is. Szofi gondoskodó vele, de inkább fizikailag, Milánnal viszont közösen rezegnek, egyébként pedig mindenkire, aki mosolyogva, kedvesen közelít hozzá, olyan cukin mosolyog hogy őrület. már tud cuppogni is, meg simogatni, és folyamatosan megzabálom-érzés van bennem vele kapcsolatban, kivéve akkor, amikor alvás helyett ordít vagy nyűglődik, ami pár napja délutánonként történik, mert akkor az első félórában sajnálom, aztán meg legszívesebben kirohannék a házból. 

szóval itt tartunk a kilenchúszassal, kíváncsian várom a rendhagyónak tűnő folytatást. :)

4 megjegyzés:

  1. Úh.. Nem semmi csajszid van :D Katám vigyáz az alakjára, a 9 és felet tartja egy ideje, pedig lassan 15 hós ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na mondom én, hogy tiszta anyja lányom... szegény. :-I

      Törlés
  2. Én ma reggel ráállítottam Emesét a saját mérlegünkre, és 9 és 10 között ingadozott, teli pelussal :D és kb 72 cm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ajjaj, akkor mától nincs több rákóczi túrós! :-I

      Törlés