2012. december 20., csütörtök

ruha teszi?

nem a ruha teszi az embert - mondta régen Anyu, amikor "divatozni" szerettem volna az iskolában. azt hiszem van némi igazságtartalma a dolognak, de ez azért nem olyan egyszerű.

ma az ovis karácsonyon van mindkét nagyom (Szofi is, de ő konkrétan csak az ünnepségre ment), és reggel lelkesen választották ki az ünneplő ruhát, és büszkén nézték meg magukat a tükörben, hogy milyen szépek lettek.

az ovi egyébként nagy húzóerő, és bár nem hiszem, hogy kritizálnák egymást az öltözködés miatt, Szofi szeret magának ruhát választani, és ha véletlenül nem szoknyában megy, akkor a felsőnek kell rózsaszínnek/virágosnak/cicásnak/csillogónak/fodrosnak lennie. tavaly még Milán is nagyon jól elvolt melegítőnaciban, de idén rendre "elmenősgatyát" vesz elő, a tréningruha itthoni viselet maradt. tény, hogy én magam sem megyek el itthonról sehová melegítőben (max futni), tehát ez is lehet egy példa, de örülök hogy nekik sem mindegy, hogy mit vesznek fel, mindezzel együtt nem is próbálok meg beleszólni ebbe a dologba, legfeljebb akkor, ha valami nagyon nem helyén való (ilyen mondjuk ritkán van). érdekes, hogy erről még sosem beszéltünk, de mindketten odafigyelnek arra, hogy pl kéket zölddel, pirosat lilával, stb ne vegyenek fel, szóval színben nem ütik egymást a dolgok, és amiatt sem kellett szólnom sosem, hogy világos felső alá nem veszünk sötét színű pólót vagy trikót. 

magamból kiindulva egyébként, bár nem vagyok egy plázacica típus, az én lelkemnek is jobb, ha csizma-szoknya-csajosfelső szerelésben indulok el valahová, nem pedig túrabakancs-farmer-pulcsi cuccban, a legalább szempillaspirál, fülbevaló, legalább egy karkötő dolgokról már nem is beszélve, már csak azért is mert elvégre nő vagyok. ehhez mondjuk kellett bő tíz évvel ezelőtt egy férfi, aki erre rávezetett (előtte simán megtette a sportcipő-farmer-póló :D), mondhatni ösztönző volt mindenféle szempontból, és igazából akkor jöttem rá, hogy egy "lánynak" csak akkor lehet "férfi" az életében, ha "nő"-vé érik (és fordítva!), egy csajnak mindig "csak pasi"-ja lesz, ha nem nőiesedik, akkor a férfiak is "csak csaj"-ként kezelik majd, ami nem biztos, hogy baj, de egy idő után már nem is feltétlenül jó.

1 megjegyzés: