2012. december 21., péntek

célegyenes!

bár nálunk évek óta nem létezik az a bizonyos "karácsonyi hajsza", de van ehelyett másféle, és sajnos mindig pont karácsony előtt. hiába gondoskodunk az ajándékokról is stresszmentesen és bőven időben, egyszerűen az ünnepek előtti utolsó pár napra mindig bejön valami, ami miatt feszültek leszünk, és persze fáradtak. 

már epedve várom haza az uram, elvégre a készülődés is a szeretteimmel az igazi, nem véletlen az sem, hogy ma Milánt már ebéd után elhoztuk az oviból. holnap a fiúk elmennek fát venni. igazi mellett döntöttünk, sőt igazából olyan komolyan nem is dilemmáztunk rajta, elvégre fenyőillat is legyen már. mi együtt szoktunk díszíteni, a lakást is már advent kezdete óta folyamatosan, szinte minden nap egy kicsit, a sütik is napról napra "szaporodnak" és a fát is együtt díszítjük, mondván azért lesz a karácsonyhoz közeledvén egyre szebb és illatosabb a lakás, hogy a Jézuskát egyre közelebb vonzzuk magunkhoz. :)

az ünnepi menüsor is teljes, a hozzávalók már beszerezve, a ugyan a sütik közül csak a mézes készült el (már a második adag fogy :D), holnap nekiugrom a zserbónak, aztán jön a puncsos, végül a beiglik, amit csak frissen szeretünk.

az ajándékok csomagolása érdekes lesz, mert bár anyuét megoldom itt az íróasztalnál, és a gyerekek előtt sem lesz lebukás veszély (papírlapokat kap tekercselve, 1-1 barcelonai látnivaló leírásával, ugyanis az a meglepi, hogy ő is velünk utazik januárban :D), a többit pedig éppen anyunál fogjuk tudni becsomagolni, hogy egymás és a gyerekek előtt minden meglepetés maradjon. idén, rendhagyó módon olyan meglepetéssel is készültünk a gyerekeknek, amit külön szereztünk be, de felnőttnek egymásnak is ajándék, és egyikőnk sem tudja természetesen, hogy mi az ami a másik "bónusz-beszerzése". izgi. :D tényleg kezdem úgy várni ezt az ünnepet, mint egy gyerek. :)

mindenek előtt azt várom mondjuk, hogy EGYÜTT süssünk-főzzünk, EGYÜTT pihenjünk nagyokat, EGYÜTT sétáljunk az utcákon, az ünnepi díszbe öltöztetett utcákon, na és persze EGYÜTT játszunk az új társasjátékkal, ami majd a fa alatt lesz, no a KÖZÖS vonatépítésről, hahha, evésről-ivásról már nem is beszélve. :) jajj, már csak hármat kell aludni! ...jobban mondva kettőt, mert a vasárnap az már tényleg majdnem olyan lesz, mintha... :)

1 megjegyzés: