2013. február 23., szombat

használati utasítás hozzánk

egy új, nagy sikerű bejegyzés volt ma a fb-n az Asztropatika profilján, "így szeret a Rák" címmel. sok Rák jegyű (Nap-Hold-Asc) kommentelt, kivétel nélkül bólogató hangnemben, többek között olyanokat, hogy kínosan tökéletes a jellemzés. :D hát íme:


====
RÁK
====

A szerelemben hol anyaként, hol pedig gyermekként viselkedik.

Az anyai oldalára a gondoskodás, és a néha fojtogatónak tűnő szeretet jellemző - megérzi mire van szüksége a másiknak. Ebben nagy segítségére van a kitűnő memóriája, hiszen a kapcsolata kezdetén ügyelt arra, hogy a keresztkérdéseiddel feltérképezze a társa igényeit. 
A másik oldalon viszont gyermek akar lenni, és Ő várja el mindazt, amit egyébként máskor az anyai oldalával megtesz. Vagyis a partnerének kell kitalálnia a gondolataid, és gondoskodásával elhalmoznia Őt.

Környezete számára a legnagyobb problémát hangulatingadozásai jelentik, ezeknek azonban mélyebb okai vannak. Az egyik, hogy folyamatos érzelmi visszajelzést igényel. Ha ezt nem kapja meg időben, vagy nem tudja leszűrni a másik reakcióiból, akkor vitát provokál, megsértődik, elvonul, fenyeget. Mindezt azért, hogy a viselkedésével kiváltott reakciókból leszűrje, hogy valóban szükség van-e rá. 
Hangulatváltozásait azonban nem csak az érzelmi visszajelzések hiánya, hanem egy rossz hangsúllyal kiejtett szó is kiválthatja.

Összességében gondoskodásra van szűksége, és ha ezt megkapja, illetve a társának megadhatja: akkor szárnyal. Ellenkező esetben a fantáziavilága túltesz mindenen, és hajlani fog a kicsapongásra, az élet habzsolására. Előfordulhat, hogy a kapcsolataiból menekülni próbál, mert folyamatosan úgy gondolja, hogy egy másik, egy újabb, talán nagyobb biztonságot nyújthat számára.

Múltbeli érzelmei idővel megszépülnek, - ezért van az, hogy a korábbi kapcsolatai emlékét mélyen magában őrzi. Érzelmi nem akarását gyakran vélt vagy valós betegségekkel palástolja (fej- és gyomorfájás).


1 megjegyzés: