2013. február 21., csütörtök

biztosíték....

vannak bizonyos témák, amik kiverik nálam a biztosítékot. ezek sokszor pl gyerekekkel kapcsolatosak, illetve a szülő-gyerek kapcsolattal. ilyen téma pl a védőoltás és az őssejt biznisz is. pl a rota-reklámot amikor megláttam, ordítani és csapkodni lett volna kedvem, mert azért ilyen mértékű pénzhajhászást, ami a szülők legmélyebb érzéseit rendítik meg lelkiismeretfurdalást keltve a többtízezer forintos oltás eladhatósága miatt, hát kérem szépen, gyomor kell ehhez. mondjuk lehet, hogy van akinek van az a pénz. 

a másik téma az őssejt. itt mondjuk nem úgy van azért, mint a reklámban, hogy feketén-fehéren azt mondják hogy ha ezt most nem csinálod, akkor a gyereked kórházba kerül és meghalsz, és milyen szülő vagy, ha még erre sem áldozol, de azért van benne egy ilyen vonal. eleve úgy kezdődik, hogy fontos-e nekünk a gyerekünk egészsége - hát hogy a túróba ne, melyik szülő mondja erre azt, hogy nem? de azért jóval árnyaltabb a sztori. igaz jóval vastagabb pénztárca is kell hozzá, bár nem feltétlen, mert viszont részletekben történő fizetésre is van lehetőség.

az őssejt dolgot már akkor elvetettük, amikor Milánt vártuk. úgy szokott ez lenni, hogy ismerősök mondják, hogy hű, ez igen, ezt nagyon kell, aztán megkeresnek "hivatalos forrásból", hogy rábeszéljenek, én pedig elkezdek kutatni, és kikérem annak a szakembernek a véleményét, akire az életemet is rábíznám ha arra kerülne a sor, végül a sok begyűjtött info alapján az illetékessel (nevezetesen A-val) együtt döntünk, hogy mi legyen. a sok infóból az csapódott le végül, hogy lehet hogy van alapja ennek az őssejtes dolognak, de:
1. a felhasznáhatóság az mind jövőbeli dolog, rengeteg "ha"-val ellátott témakör. 
2. miért van az, hogy külföldön ez nem ekkora biznisz? nyugaton és a fejlettebb távol-keleti országokban ez úgy működik, mint a véradás: aki úgy gondolja, az ad magától azért, hogy másokon segítsen. ennyi. azóta már volt olyan ismerős, akinek őssejtre volt szüksége a gyermeke gyógyításához, de kifejezetten idegenére.
3. közvetve ugyan, de megismertem egy olyan embert, aki nem is felső szinten, de ebből él, havonta milliós nagyságrendű "fizetéssel". akkor mire megy a szülők által, lelkiismeretfurdalást csökkentve, sokszor vért verejtékezve összekuporgatott százezres kiadás, még ha részletekben is?

akkoriban nagyon felhúztam magam ezen, hogy ennyire képesek kizsigerelni a szülő-gyermek kapcsolatnak azt a részét, amikor a pár főleg az első gyermekét várja, és MINDENT megadna, csak hogy egészséges legyen a csemetéje... aztán gondoltam, én ugyan nem fogok befolyásolni senkit, ha valaki megkérdezi a véleményem akkor elmondom, de ennyi. aztán ma felkaptam a fejem egy felhíváson, aminek a szövegében az állt: ... imádott lányomnál 2013. január végén derült ki, hogy akut leukémiás betegségben szenved. Azóta kemoterápiás kezeléseket kap, az ezzel járó összes fájdalommal, és kellemetlenséggel. A gyógyuláshoz csontvelő-átültetést, pontosabban őssejt transzplantációt kell elvégezni, amihez „idegen” donorra van szüksége.  - na bumm.

szóval aki őssejtet ADOMÁNYOZNA, annak erre kell menni: KLIKK!

3 megjegyzés:

  1. Akkor ezzel már ketten vagyunk :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. minél többen vagyunk, annál felháborítóbb, azt hiszem. :-I

      Törlés
    2. Tapasztalatom szerint az emberek 99%-a simán "agymosható" :-(

      Törlés