2012. szeptember 26., szerda

ovis sztorik


na hát az elmúlt napokban sok minden történt ovi-ügyben, elsősorban kiemelném azt, hogy mindkét nagy csemeténk dalolva megy az oviba, majd ebéd után jókedvűen onnan hazafelé. Milánnál ugye nehezebben indult a dolog, nehezebben mint tavaly és nehezebben mint most Szofival. a tavaly év vége lelkileg meglehetősen túlterhelt volt neki (szülés, tetőtérbe költözés, oviba menés-nemmenés-menés, csoporttárs puskával való fenyegetőzése és többszöri piszkálódása, stb), és most az első pár napban nem is volt ott az az óvónéni, akihez jobban kötődik (a másikat meglátva vissza is lépett a küszöbről :-I), de most már sínen vagyunk, és tegnap megkérdezte, hogy mikor alhat már ott. :) Szofi az ottalvás tekintetében még egy kicsit bizonytalan, mert az egyik órában azt mondja hogy szeretne, a másikban azt, hogy nem, de bízom abban, hogy zökkenőmentes lesz ez is, holnap főpróba. :)

megejtettük az első komolyabb szülői értekezletet, sikerült megülnöm egy sggel két lovat, itt is voltam és ott is, Milánéknál maradtam SZMK-s anyuka, egyébként pedig az óvónénikkel is sikerült váltanom pár szót. vicces amúgy, hogy óvodán belül is mennyire különbözhetnek csoportok. Szofiéké valahogy sokkal összeszedettebb, rendszerezettnek tűnik minden foglalkozás, a napirend, minden napra (!) beiktatják a tornát, és heti 1 nap van a külön tornafoglalkozás is. Szofiék csoportja minden nap kimegy az udvarra, ezért kérték külön a szülőket, hogy esős időben is vigyünk gumicsizmát és esőkabátot, mert ha szemerkél, akkor is elmennek sétálni. Meg is lepődtem valamelyik nap egyébként, hogy mentem értük, és Szofiék csoportja éppen készült ki, pedig minden játék vizes volt az udvaron, aztán láttam hogy az óvó nénik törlik le a vizet mindenről. Elmondták azt is, hogy ők tényleg nagyfokú önállóságra törekszenek, nem baj ha valaki nagyon lassú, vagy kacsalábon vesz fel cipőt, fordítva egy nadrágot, megvárják, és úgy terelgetik, hogy közben sikerélményük is legyen - ezt a többi csoportnál ennyire nem szembetűnő. Nem is csoda, hogy Szofi ilyen hamar megszerette ezt a csoportot, kósza gondolatként megfogalmazódott bennem, hogy Milánt átrakatom, de végül elvetettem az ötletet, mert nem biztos, hogy jó lenne nekik ha együtt lennének.

további remek hír, hogy az ovink sószobát szeretne csinálni az egyik helyiségből, ehhez persze nulla támogatást kapnak az önkormányzattól, így ezúton is kérek mindenkit, akinek módjában áll, nézze meg ezt az oldalt:KLIKK, és segítsen, ha tud. remélem, hogy mielőbb összejön rá a keret. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése