2012. szeptember 18., kedd

ilyen is, olyan is


ma már sokkal könnyebben ment az oviba menet, itthonról lelkesen indultunk, ott sem volt semmi gond, mindketten nagyon ügyesen bementek a csoportba. Szofi ugyan nem reggelizett, de a tejet megitta, Milán természetesen mindent belakmározott... nálam az evés a jele az oldódásnak, szóval ha jól esznek és jól alszanak, abból tudom, hogy nincs semmi gond. Szofinak mindenképp jár azért az elismerés, ugyanis reggeli után gyümölcsözés volt, és evett szőlőt! :-o (itthon csak lehéjazva, kimagozva, megmondom őszintén én nem pepecselek ilyennel, de anyu néha kényezteti :D). hazafelé természetesen már egyiküknek sem akaródzott jönni, úgyhogy holnap (mondjuk kényszerből is) a következő lesz a menetrend: 8kor indulás itthonról, nagyok maradnak az oviban, mi Konival megyünk 4hós státuszra és oltásra (kicsit késve, sebaj), és visszafelé jövet megyek értük, bár ha jól jövünk ki időben, előtte még gyógyszertárba és haza is, hogy ne menjünk túl korán. igaz, az óvoda-rendelő legalább egy 40perces séta, vissza ugyanennyi, és bár van időpontunk, mindig szokott lenni egy kis késés is, szóval a fene se tudja mikorra járjuk meg.

annyit azért elmondhatok, hogy Milán esetében nehezebben megy az újraszoktatás, mint ahogy a beszoktatás tavaly ilyenkor, illetve Szofi nagyon ügyesen, zökkenőmentesen szokik be, nincs egy nyiff sem, csak egy kicsit félénk, de könnyebben oldódik mint Milán. azért az esti feszültségoldó hátsimit nagyon élvezték tegnap mindketten, ma délután pedig akkorát aludtunk mind a négyen 1-től, hogy fél4-kor keltünk arra, hogy A. a hálószoba ajtajából néz minket. a szieszta megzavarásáért cserébe be is készített egy fincsi olasz kávét/kapucsínót, nyamm. (az szerelem, ha nélküle már nem is esik jól? :D)
amúgy pedig húzós ám, hogy most reggel 8-ra puccba kell vágni a családot, magamat is beleértve. ilyen azért jó régen volt, nemcsak a nyári szünet miatt, hanem mert tavasszal azért majd' minden reggel anyu vitte Milánt oviba, mi pedig ráértünk elkészülődni, reggelizni, stb. nem vagyunk sokáig alvósok, meg ugye volt olyan hogy 8ra már megfőztem-kitakarítottam, de más a KELL és más a LEHET. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése