2014. július 1., kedd

Hűségidő... avagy élet egy aranynak tűnő rossz bizsu kalitkában.

Még időszámításunk előtt (a régi blogban) annyit szidtam a rohadt mobilszolgáltatónkat, hogy azt nem tudnám két kezemen összeszámolni - a helyzet gyakorlatilag csak időlegesen változott, aztán mindig ugyanoda lyukadunk ki, igazi se veled - se nélküled kapcsolat ez. 

Megállapítottuk már nem egyszer, hogy ezek a telefonok úgy vannak kitalálva, hogy véletlenül se bírják ki működőképesen a 2 évet (és mondjuk olyan hibája adódjon, hogy rá lehessen húzni hogy nem rendeltetés-szerűen használtuk), vagyis még a 2 éves hűségidő letelte előtt, csak most csak nekünk kedvezményesen vehessünk új telefont, újabb 2 évre aláírva a szerződést. Nem, nem azért mert olyan kis cuki jófej a szolgáltatónk, hanem azért, mert kell egy új telefon, ha lehet akkor nem horror áron, főleg nem másik szolgáltatónál leperkálva többtízezer kauciót amit majd sok hónap után apránként jóváírnak. Na mindegy is, most sincs ez másképp, másfél év telt el az aláírt kettőből, és az én szuper csodatelefonom bár még működött, de az akksi mint valami alien, elkezdte kinyomni a kijelzőt, ami két oldalt már elvált a telefon házától, és igencsak domború formát vett fel. Jó, mi? 

Azért vettem anno zárt, fémházas telefont, mert egyrészt tetszik, másrészt a három gyerkőc mellett előfordul hogy nem pont oda kerül ahol annak lennie kellene, vagy épp elejti valaki, és a zárt fémház már egyszer bevált, nem megy bele kosz és strapabíró is. Igen ám, viszont az akksi, ha megadja magát, akkor állítólag elkezd dudorodni, és így más hely nem lévén, a kijelzőn át kényszerül terjeszkedni (mondom én, alien...). Szóval bebattyogtam a szolgáltatóhoz, elmondtam hogy mi a szitu, és az amúgy nemszimpi csaj aki átvette tőlem a telót, aszondja legkésőbb júli 31-ig megoldják. Mondom oké, szeretnék kérni cserekészüléket. Aszondja sajnos minden cserekészülékük ügyfélnél van, nem tud adni. Mondom oké, akkor szeretnék kérni (majd) jóváírást a havidíjból, mivel nem használom a szolgáltatást, nincs mire fizessem. Ó, nem úgy van az, ÁSZF meg apróbetűs, ők nem kötelesek cserekészüléket adni, oldjammeg. 'nyád... De nyugodjak meg, lehet hogy már 2 héten belül elkészül, de az is lehet hogy kapok valami cserére jogosító akármit, és akkor lesz szép új telefonom, és akkor az csak 1 hét. Hiphiphurrá. Faxkivan, márbocsánat.

Szóval ha ismét eltűnnék, meg aki tudja a számom de nem ér el, akkor az a fent leírtak miatt van, lehet szidni a kékeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése