2013. április 12., péntek

Füles gondok

Illetve nem több gond, csak egy, de az jókora - volt. Történt ugyanis, hogy szerda este lefekvés előtt Milán kérte, hogy lámpázzuk meg a fülét, mert fáj... pár napja náthás, de egyikünk sem fülfájós, egy-két lámpázás meg is szokta oldani a gondot, nem úgy most. Mire ágyba került, már nagyon fájlalta, kapitt fájdalomcsillapítót, de alig tíz perc múlva már keservesen sírt: azt mindta úgy érzi annyira fáj, hogy meg fog halni. :-o no ennek a fele sem tréfa, de még csak nem is várhat reggelig, irány az ügyelet! ... de minek?! Azt mondták ők nem tudnak segiteni, a Bethesdaban van fulw-orr-gégész ügyelet, menjunk oda. Na hát fél 1 elmúlt mire odaértünk (anyuval, A. maradt itthon a csajokkal), azonnal adtak neki cataflam cseppet (ilyesmink nem volt itthon), és aztán vizsgálat. Milán iszonyatosan félt, próbaltuk elhitetni hogy nem kórházban járunk, ez csak egy nagyobb rendelő... Ez segített egy picit oldani a helyzetet. Egy nagyon aranyos és kedves dokibácsi volt, így laikus szemmel alapos is (sosem jártunk még ilyen helyen, nem tudom mire lehet amúgy számítani), ráadásul /gyanolyan márkájú futócipő volt a lábán mint az enyém, így kapott egy plusz pontot. :-D Milán tovabbra is reszketett mint a nyárfalevél, de már inkább csak a fáradtságra panaszkodott, miközben a doki elmondta hogy a torka rendben, orrában sem lát semmi extrát, az egyik füle viszont nem túl szép, a másik pedig kifejezetten ronda - legalábbis a latin szavakból és az arckifejezéséből valami ilyesmit szűrtem le, aztán kimondta a rettegett középfülgyulladás szót is. Cataflam csepp, antibio, c-vitamin, kalcium, sok folyadék, orrcsepp ês rengeteg orrfújás az előírás, valamint lámpázni elsősorban az arcüregét szemből érdemes, higy onnan kezdjen ürülni a cucc. Éjjel 2re értünk haza végül, aztán 6kor már keltünk is egy "nagyon fáááj" felsírásra, újabb adag cseppek hatására ő legalabb vissza tudott aludni, és a délutáni alvása is bő 4 órás volt. Mára már határozottan jobban van, eyetlen szívfájdalma az volt, hogy jövő héten még nem mehet úszni... érdekes, az hogy oviba sem, kevésbé zavarja. :-)

2 megjegyzés:

  1. Füles gond nálunk is volt, napi 3x kellett hidrogénperoxidot fecskendezni P fülébe, meg melegítős sapkát viselnie. Szerencsére ennyivel megúsztuk, azóta sem volt semmi. Jobbulást!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi, már remekül van azóta. azt mondja, hogy ha hozzáér akkor fáj, de ma már amúgy nem fájlalta egyáltalán. nekünk a fülébe semmit nem kell tenni, csak sapit hord még ebben a jó időben is, mert óvni kell a víztől és a huzattól... :-I

      Törlés