2014. augusztus 8., péntek

Utóirat a kenyérről - bőség zavara...

Ezt a bejegyzést már korábban megírtam, csak véletlenül az utazós blogba posztoltam. :D

Szóval a minap megkérdeztem egy már több, nagyobb cégnél dolgozott pék ismerősünket: mégis mit raknak a bolti kenyérbe? A válasz a következő volt: végül is mindent beleraknak amit én itthon, csak még egy csomó minden mást is. Hogy mit? Szerinte azt én nem szeretném tudni.... adalékanyagok, állományjavítók, ésatöbbi. A töltelék sokszor romlott ez-az, például a romlott tejtermékeket előszeretettel dolgozzák bele a pékáruba, na ezt mondjuk nem pékségek, hanem olyan boltok, ahol helyben működtetnek sütödét, de amúgy minden mást is árulnak (nem szeretném nevén nevezni). 

Mondjuk igen, el lehet gondolkozni azon, hogy miért lehet az, hogy pl az albánpékséges kenyér bár első kóstolásra finom, de az igen gyanús, hogy mi a fenétől lesz ugyanolyan friss(nek tűnő) még szerdán, mint előző szombaton volt. Ugyanannak a kenyérnek a maradéka. :/ Normál esetben egy házi kenyér, ami nem tartalmaz semmit a "kötelező" hozzávalókon kívül, ennyi idő alatt már penészedni kezd, basszus.

Fogalmunk sincs, hogy mit veszünk (mit adnak el nekünk). Szerencsénkre legyen mondva, egyre kevesebb készterméket, bolti kaját, rendelhető készételt, nagyüzemi kaját tömünk magunkba, sem készen kapható vitamint, sem táplálékkiegészítőt nem fogyasztunk. Zöldség immár a kertből, ami nem terem meg, az a piacról, a tojás házi, tej a tejes kocsiból, liszt a malomból, most már a száraz tészta és a pékáru is kizárólag házi, a csirke saját, a sertés és a marhahús na meg a felvágott pedig olyan helyről van, ahol hozzáadott maszlagok nélkül állítják elő a dolgokat, nem vizezik, nem gyorsérlelik, nem szójázzák a cuccokat. láss csodát, nemcsak a betegségek kerülnek el, Szofi asztmája és A. allergiája is a múlté, gyógyszeres kezelés nélkül. Milyen érdekes?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése